Örömmel köszöntünk mikro méhészetünk oldalán. A méhek és a méz szeretete már 14 éves koromban megérintett, amikor egy idős méhész mellett elkezdtem tanulni a szakma alapjait. Azóta eltelt sok év. 2021. május 8-án hivatalosan is útjára indítottuk kis családi manufaktúránkat a XVI. kerületben. Ami egykor hobbi volt, mára szenvedéllyé és hivatássá vált – így örömmel osztjuk meg Veletek kaptárainkat kincseit!
6 ok, amiért érdemes mézet fogyasztani 🍯🐝
01.
Természetes immunerősítő
Segít a megfázás elleni védekezésben, antibakteriális hatású.
02.
Energiabomba
Gyors és természetes energiát ad a mindennapokhoz, tökéletes edzés előtt vagy fáradtság ellen.
03.
Jót tesz az emésztésnek
Segít a gyomorpanaszok enyhítésében és támogatja a bélflórát.
04.
Sebgyógyító és bőrnyugtató
Külsőleg is használható kisebb sérülések, égések kezelésére.
A japán akácméz világos, szinte víztiszta méz, amely lágy, édeskés ízével hódít. Nem olyan karakteres, mint a hagyományos akácméz, de egyedülállóan selymes és virágos aromájú.
Kíméletes a gyomorhoz, savtúltengés esetén is ajánlott.
Támogaja az immunrendszert és gyulladáscsökkentő hatású.
Lassabban kristályosodik, így hosszan folyékony marad.
Tökéletes teába, süteményekbe vagy önmagában fogyasztva egy kanál egészségben! 🍯💛
"Az idei szezon az elmúlt 2-3 évtized legrosszabb akácméztermését hozta, a tömeges téli méhcsalád-veszteség, az akácvirágzást megelőző súlyos fagyok, illetve a virágzás során tapasztalt kedvezőtlen időjárás egyaránt hozzájárult a kiábrándító eredményekhez – közölte az Agroinform.hu csütörtökön Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnökének nyilatkozata alapján."